Над тон нафта изчезна от мазето на ІV ОУ „Д. Дебелянов“, параджията намери вратата изкъртена

Директорът Ил. Чапкънов: До резервоара може да се стигне през счупените решетки на английския двор и през входа на частната млечна кухня, но там работят 3-4 жени…

Над тон нафта е открадната от мазето на ІV основно училище в благоевградския кв. „Грамада“. Липсата установил директорът Илиян Чапкънов по сигнал на параджията, обадил се на кварталния и като не му вдигнал веднага телефона, позвънил на 112.

„Параджията слязъл да засече водомера в мазето и видял, че вратата е изкъртена. Обади ми се, капакът на резервоара беше насилен и отгоре имаше пробит отвор, колкото да се мушне маркуч. Предполагам, че са източвали с помпа – разказа директорът на школото. – От 8 години, откакто се отоплявахме на нафта, я пазим за всеки случай. Не знам кога е станало, вероятно през лятото, защото нямаше пресни отпечатъци“, допълни Чапкънов.

По думите му до резервоара може да се стигне от две места – от английския двор, чиито решетки на няколко места са изкъртени, а прозорците под тях счупени, или през входа на частната млечна кухня, която се помещава в няколко от стаите в крилото над въпросното мазе. Достъп до мазето имат параджията и хората от кухнята. „Не допускам, че е извършено от хората в кухнята, там работят 3-4 жени, а е видно, че е действано професионално, от хора с опит и познания”.

Помещението за частната млечна кухня „Малчугани” е отдадено под наем от общината и през него се минава през три врати до мазето с цистерната. Много други хора са знаели къде се пази нафтата – предишните двама параджии, родители, викани да помагат за почистване през годините, деца, и директорът призна, че дори не може да предположи кой би могъл да източи запасите от 1363 литра. „Да бях я изгорил навремето, вместо да икономисвам, сега всичко на моя гръб се пише“, ядосваше се директорът на ІV ОУ.

Полицията работи по случая.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Ами те половин година никой ли не е проверявал състоянието на резервоара? И ако редовно са го проверявали и да са си оправили оградата, нямаше сега да им се пише на техен гръб!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *