Над 100 пенсионери с младежки дух от Дупница се веселиха на коледен купон

С кръшни български хора над 100 души от клуб „Родолюбие“ в Дупница с председател Иванка Тодорова се веселиха на коледно тържество.
„Побеляхме и остаряхме, но по дух сме млади и жизнени“, с тези думи откри коледното тържество председателката Иванка Тодорова. На празника бяха дългогодишните учители Славка Лефтерова и Галина Мутафчийска. „Някога с колегите се събирахме редовно на празници, правехме тържества за Нова година. Бяха хубави години“, спомни си с носталгия г-жа Мутафчийска. С отлежало вино и вкусни печени орехи дългогодишната счетоводителка Гергина Граховска почерпи хориста от Мъжки хор „Свети Иван Рилски“ Христо Дръндаров, Райна Фролошка, Мариана Китова и известната фризьорка Кирка Златарска, с които бе на една маса.
„Много съм развълнувана и щастлива днес, защото моята скъпа снаха Росица има рожден ден. Обичам я като моя родна дъщеря и по този повод ще ви почерпя с едно хубаво ароматно кафе“, сподели на масата Кирка Златарска, а след това изпълни обещанието си и преди десерта поднесе на приятелите си на масата ароматно кафе. На събитието имаше и рожденик – Йордан Миличин, който беше дошъл със съпругата си Надка. Двамата се впуснаха в страстен танц на култовата песен „Дилайла“. Тя беше специален поздрав за г-жа Славка Лефтерова от нейния ученик Иван Заяков, който покани любимата си учителка на танц. На песента „Македонско девойче“ празнуващите показаха завидни умения на дансинга.
НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *