Над 11 тона канабис иззети при спецакция в Благоевградско

Съвместна специализирана полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена на 1 и 2 октомври т.г. от криминалисти на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция Жандармерия“.

В хода на операцията в днешния ден е задържан 41-годишен мъж от с. Илинденци, криминално проявен. При претърсване в дома му са намерени и иззети близо 57,1 грама сух канабис и електронна везна, по която направения полеви наркотест е отчел следи от канабис. В прилежащ имот, ползван от него, са открити около 12 полусухи канабисови растения с общо тегло около 1,400 кг,  а в близост до къщата –  чувал с около 4,400 кг сух канабис. При съвместните действия в нива в местността Бранището полицаите  намерили засадени 11 растения с общо тегло около 89 кг и приблизително 78 полусухи растения с общо тегло около 20,300 кг, положени да се сушат. След направен полеви тест всички растения са реагирали положително на канабис. Същевременно полицейски служители на РУ-Сандански извършили процесуално-следствени действия в района на местността Дигнен камен, където открили две ниви, засадени с общо 1469 растения, с тегло 11400 кг,  реагирали положително на канабис при извършения полеви наркотест. На други 54 канабисови растения, с общо тегло около 108 кг, попаднали техни колеги от РУ-Петрич при претърсване на нива в обезлесен участък в местността Дурчовец.

Ден по-рано служители на РУ-Банско засекли на ул. “Георги Бенковски“ в града 22-годишна местна жителка, от която иззели  две полиетиленови пликчета с около 3,22 грама амфетамин. В хода на работата по случая те претърсили и жилището й, където намерили още  3,32 г от същата дрога. Последвало задържането й в полицейския арест. Работата по образуваните по образуваните по случаите досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *