Над 11 000 служители на МВР ще се ваксинират срещу COVID-19

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че са предадени списъци с имената на 11 300 служители в системата на МВР, които са заявили желание да си поставят ваксина срещу COVID-19 доброволно.

Заразените служители на реда от 13 март до момента са 4 002, а активните случаи са 1 500, предава NOVA.

На брифинг в сряда стана ясно още, че по бюджета на МВР са определени за разходване 28 млн. лева. 5 млн. от тях са предназначени за закупуване на специална медицинска техника и апаратура за Медицинския институт на МВР. Терзийски обясни, че там има изградени COVID отделения за лежащоболни полицаи и служители на силовото ведомство. В момента хоспитализирани са и граждани.

„След разговори с министъра на финансите и премиера Борисов се взе решение за подновяването на апаратурата и увеличаване на капацитета”, обяви вътрешният министър.

Директорът на Института проф. Ненчо Смилов каза, че първоначално със средствата в болницата ще се подкрепи образната диагностика с нов скенер.

Останалите 23 млн. лева ще бъдат за всички служители от системата за работата им на първа линия. Правят се и разчети за коледни бонуси. 

„Това е крачка, която правителството направи, за да покаже, че се оценяват нашите действия в тази сериозна обстановка”, заяви Терзийски. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *