Над 15 са задържаните при мащабната акция в Благоевград

Над 15 са задържаните при днешната акция на полиция и жандармерия в Благоевград. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който днес пристигна в Благоевград заедно с главния прокурор Иван Гешев. Те са задържани с полицейска заповед до 24 часа с цел установяване съпричастността им към извършване на престъпна дейност.

Това бе съобщено на брифинг в Община Благоевград след срещата със зам. кмета и председателя на Общински съвет. Главният прокурор разгледа също Центъра за видеонаблюдение в Общината, благодарение на който последната седмица са разкрити извършители на кражби и грабежи.

Иван Гешев обяви, че престъпността в Благоевград е в поносимите нива в сравнение с други градове в страната.

Много по-малко като обем са битовите престъпления в Благоевград, отколкото на други места. Сигурен съм, че ще има чувствителен спад в края на годината и в началото на следващата ситуацията с битовата престъпност ще е различна от сегашното положение. Това става с добра организация, с работа на прокуратурата, МВР и изпълнителната власт и добра координация с местната власт, защото всички кметове познават хората, които създават проблеми във всеки един град и населено място. Те са най-близо до гражданите и тяхната работа е да посочват проблемите, а нашата да ги решаваме и осигурим спокойствие и ред, заяви главният прокурор.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *