Над 200 души с хранително отравяне след парти на бившата първа дама на Филипините

Над 200 гости, присъствали на 90-ият рожден ден на бившата първа дама на Филипините Имелда Маркос, получиха хранително отравяне, съобщават АФП и БГНЕС.

Десетки линейки извозваха приятели и поддръжници на вдовицата на диктатора Фердинанд Маркос от централния стадион в Манила, където 2500 души се бяха събрали за празненството. Въпреки че Маркос беше свален от власт с мирен преврат през 1986 година, семейството на диктатора все още има доста поддръжници във Филипините и през последните години отново се намеси във властта.

„Част от хората се оплакват от замайване и повръщат. Те са откарани в болница, където беше установено, че страдат от хранително отравяне“, съобщи председателя на филипинския Червен кръст Ричард Гордън. Според министъра на здравеопазването Франциско Дюке броят на пострадалите е 260 души.

На партито бяха раздавани бутилки с вода с името на Имелда и порции с храна в пластмасови кутии. Няма информация какво е здравословното състояние на 90-годишната рожденичка. Имелда беше осъдена през ноември миналата година за корупция по случаи, датиращи от времето на управлението на покойния й съпруг.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *