Над 300 ловци от ЛРД „Сокол 1911“ закриха сезона с традиционна вечеринка, голямата награда от томболата – ловен автомат „Байкал“, спечели Крум Динев от церовската дружинка, Г. Шапков вдигна най-високо мизата на търга за глигани

Синът на дългогодишния председател на церовската ловна дружинка Коце Кефала – Крум Динев, бе късметлията, който си тръгна с чисто нов ловен автомат „Байкал“ за 950 лв. от традиционната вечеринка, с която миналата вечер благоевградското Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ закри официално сезона. Над 300 ловци се събраха около пищни трапези да се веселят и да се поздравят – кой с добра слука, кой само с добра физическа форма.

Председателят на УС на дружеството Иван Василев отличи най-възрастния и дългогодишен председател на дружинка в „Сокол 1911“ бай Владимир Воденичарски, който на 85 г. продължава да води авджиите в с. Сушица, а от името на Националното сдружение инж. Борислав Бечев, управител на фирма „Сокол“ при СЛРБ, му връчи луксозно издание на книгата „Ловът в България“.

Шест диви прасета и един сръндак бяха сред наградите в томболата и търга, разиграни на вечеринката. Дивите животни бяха подарени за целта на ЛРД „Сокол 1911“ от Югозападно държавно предприятие и дивечовъдните участъци на концесионерите Николай Стоименов, Иван Чапов и Йордан Йорданов. Наддаването за най-голямото диво прасе с оферта от 300 лв. спечели бизнесменът Георги Шапков, а сръндакът отиде при Румен Георгиев.

Сред официалните гости на събитието бяха инж. Васил Василев – председател на Националното сдружение на ловците и риболовците в България (СЛРБ), инж. Юлиян Русев – директор на дирекция „Ловно стопанство“ в Изпълнителна агенция по горите, комисар Васил Митов – директор на Гранична полиция – Кюстендил, комисар Димитър Кръстев – зам. директор на ОД на МВР – Благоевград, инж. Калин Зашев – директор на Държавно горско стопанство – Благоевград, инж. Иван Герин – директор на „ДГС Симитли”, гости от ловечкото дружество в гр. Щип, Северна Македония, и др.

Председателят Ив. Василев не пропусна да мине по всички маси с тост за здраве на ловците и семействата им и с пожелание за по-добра слука през новия сезон, като напомни на всички, че предстои сериозна грижа за дивеча.

ЛРД „Сокол 1911” бе наградено за заслуги от фирма „Сокол“ с 50 яребици.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *