Повече от 3000 туристи посрещат Нова година в Сандански, очаква се да похарчат над половин милион лева

Близо 100 процента е заета легловата база в три-, четири- и петзвездните хотели в Сандански за Нова година, отчетоха от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в курортния град. Добрата новина съобщи председателят на сдружението Иван Терзиев. Той поясни, че всеоще има свободни места в по-малките и крайпътните хотели, както и в частните квартири.

Над 3000 е легловата база в община Сандански, в това число и частните квартири. В момента има свободни места в Мелник и Рожен, но и там пълняемостта се очаква да достигне 100%. Пакетите варират от 180 до 550 лева в зависимост от категоризацията на комплекса. Резервациите са направени още в края на месец септември. Тогава е резервирана над 65 процента от легловата база.

За посрещането на Новата 2020 година Сандански са предпочели софиянци, перничани, пловдивчани. Има и доста туристи от Македония и Гърция.

По думите на Ив. Терзиев през последните години се наблюдава тенденция, че българинът по-отрано резервира местата си за празниците. Добрите оферти, въпреки че са по-скъпи в четири- и петзвездния хотел, са продадени по-рано. 

Хит тази година е запазването на цял етаж на хотелски комплекс, като средната цена на човек варира от 150 до 350 лева за трите почивни дни. Привличането на туристите в курортната община е заради топлата минерална вода, басейните, процедурите по освежаване и средиземноморския климат. Очакванията са туристите в празничните новогодишни дни да похарчат близо милион и да подпомогнат туристическия бранш.

Драстично намаляват обаче резервациите за 8 декември. От години Сандански не е предпочитано място за развлечение от студентите. Те предпочитат Банско, заявяват хотелиери.  

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *