Над 40 художници с различни професии от цяла България показаха своите творби в Дупница

Над 40 художници с различни професии от цяла България показаха своите творби в първата част на изложбата „Акварелисти и ценители“ в изложбена зала „Джамията” в Дупница. Изложбата се е организирала онлайн по Фейсбук, а идеята е на галериста на изложбена зала „Джамията” Ивайло Орманков, който също участва със свои творби, и Мег Коновска – модератор на групата „Аквалеристи и ценители“, на която е кръстена и днешната изложба.

„Казвам се Елка Петкова, от София съм, по професия съм психолог. Така се случи с мен, че започнах да рисувам от миналата година. Галеристът Ивайло Орманков ме покани да направя изложба в Дупница и аз я направих. Това беше първата ми самостоятелна изложба. На нея участвам с две картини, които избрах”, сподели за „Струма” Елка Петкова.

Христина Костова от Дупница участва в изложбата с две картини. „Рисуването ми е хоби, с което се занимавам от две години, и ми харесва. Участвам в изложбата с две картини“, заяви тя.

„Идеята за изложбата беше моя и спонтанна. Предложих го на групата „Аквалеристи и ценители“ във Фейсбук, те го приеха радушно, даже над очакванията ми. Това наложи изложбата да бъде на два етапа, защото на един етап няма как да се покажат над 100 картини. Аз съм много благодарен на всички, които се отзоваха. Това, което се отличаваше от другите изложби, е, че се ходеше всеки ден до куриерските служби за получаване на картините, а някои от художниците докараха лично своите платна. Имах и помощ от няколко членове от групата и затова успяхме да организираме тази изложба“, сподели Ивайло Орманков.

Събитието завърши с обща снимка на художниците, които присъстваха на първия етап от изложбата в двора на изложбена зала „Джамията“ в Дупница.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *