HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Над 400 болнични с диагноза „Болки в дясното коляно“ на миньори от Бобов дол предадени на ТЕЛК заради съмнения, че са издадени на здрави хора

Над 400 болнични листове на миньори от мината в Бобов дол са представени в ТЕЛК – Дупница от НОИ за повторна лекарски комисия. Има съмнение, че повечето от тях са издадени на здрави хора. От ТЕЛК – Дупница съобщиха, че до месец ноември едва ли ще успеят да прегледат всички болнични листове на миньорите, представени от НОИ, за които любопитното е, че почти всички са с една и съща диагноза – “Болки в дясното коляно”, и тук-там по някой болничен лист със “сбъркана диагноза” – изкълчен глезен.

Репортер на “Струма” потърси за коментар на казуса директора на “Въгледобив Бобов дол” АД Харалампи Златанов. Ето какво зави той: “Не зная точната бройка на обжалваните болнични листове, но такива има. Има миньори, които с месеци са в болнични и не идват на работа. Поради тази причина обжалваме болничните листове пред НОИ, откъдето се препращат в ТЕЛК. Лекарската комисия да реши дали представеният болничен лист е издаден правилно или не”, заяви Х.  Златанов.

“Ако се окаже, че болничните листове са с фалшиви диагнози, то те няма да бъдат изплатени от НОИ и се връщат на работодателя. Той решава дали дните, които е отсъствал работникът, да му ги изплати като платен или неплатен отпуск, или да ги определи като самоотлъчка”, заявиха от НОИ – Дупница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *