Над 50 декара горски масиви горят край Карлово

Около 40 души гасят пожара в гората над града, огънят е обхванал около 40 дка. Това каза кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов във връзка с пожара, който възникна късно в събота вечерта в гората над Карлово.

Кметът обясни, че общинският оперативен щаб работи още от снощи. „Гасенето се осъществява от групите на противопожарната служба, държавно лесничейство – Карлово и доброволните формирования на общината. В пълна координация сме с гл. комисар Николай Николов, с Сухопътни войски, които имат специален модул за действие при такива ситуации“, заяви Кабаиванов и добави, че общината снабдява с вода и храна хората, които участват в гасенето на огъня.

„Опасност за града няма. Обръщам се към гражданите да не влизат самоволно в района на пожара, тъй като не допускаме неорганизирани граждани, които не са в състава на гасаческите формирования. Районът е пресечен, там техника не може да бъде вкарана и има опасност, гасейки пожара да пострада някой гражданин, който самоволно е навлязъл в района“, каза още Емил Кабаиванов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *