Над 50 000 лв. влизат в хазната на община Благоевград от наеми на търговска площ в парк „Македония“ през двата музикални уикенда

Само най-евтините места за сергии в района на парк „Македония“ в Благоевград все още са свободни за наематели за предстоящите два фестивални уикенда в Благоевград, научи „Струма”. Те са близо до входа на парка и наемът им е по 2500 лв. за търговската площ за периода от 14 до 23 юни. 14 фирми до момента са подали заявки, че искат да наемат места за търговия на открито по време на очакваните 4 музикални нощи с българска и френска музика, повечето от тях вече са платили таксата, която е от 3000 лв. до 6500 лв. за целия период, като общината не поема ангажимент за охрана.

Две от определените места за търговия във фестивалното пространство ще ползва ЕТ „Радина-2-Виолина Тозева-Йордан Тозев“. Още 6 благоевградски фирми са наели площи за открити барове, скари и щандове за хранителни и нехранителни стоки. Това са „Брилянт дизайн 1“ ЕООД на Соня Атанасова, собственичката на „Диаманти“, „Радомит“ ЕООД, собственост на Елена Кипрова, с основна дейност търговия на дребно с месо, „Ми Трейдинг“ ЕООД на младия бизнесмен Любомир Зайков,  „МР-Никол 2006“ ЕООД на Станимир Христов, чиято фирма се занимава с търговия на дрехи, „Инспирит-33“ с регистрация в жк „Струмско“ на Борислава Събева и Георги Байрактарски-Бари с новорегистрираната си фирма „Иван 1921“ ЕООД, който редовно наема общински площи за скара-бира по време на фестивали, включително и на последния – миналия уикенд на „Джумая Стейдж Фест“. Открит бар в парк „Македония“ за двата музикални уикенда ще отвори банскалийската фирма „ВИП Трейд“ ООД със съдружници Петър Балевски, Марио Колчагов и бившият председател на ОбС – Банско Владимир Колчагов.

Място за търговия по време на мащабните концерти на българска поп и рок музика тази седмица и на фестивала „Франкофоли“ през следващата ще ползват и няколко софийски фирми, сред тях най-прясно регистрираната в началото на май е „М-Груп къмпани“ ЕООД. Само за месец собственикът й се е сменил два пъти, учредена е от Васил Йовчев, който я прехвърлил на Мария Асп. Цветанова, чието име Търговският регистър свърза и с това на Иван Давидков чрез фирма „Вантроник груп“. Останалите столични дружества, които са заявили интерес като търговци към предстоящите музикални събития в Благоевград, са „Кастиел“ ЕООД на Павел Памукчиев, „Максиъм България“ ЕООД с управител Ралица Скорчева-Славова и „Абсолют плюс“ ООД, ръководена от Никола Димитров.

Вратите на парк „Македония“ за публиката ще бъдат отворени след 17 часа, като ще се прилагат всички охранителни мерки, които се взимат при мащабни мероприятия. Непълнолетните ще се допускат само с декларации, попълнени от родител, няма да се разрешава вкарване на стъклени бутилки и алкохол, няма да се пускат лица в нетрезво и неадекватно състояние, припомниха от общината.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *