Наемателят на караваната в градинката в кв. „Грамада” загуби наддаването, опита се да провали търга, но терена спечели Д. Мелниклийски с оферта от 262 лв.

Наемателят на терена, върху който е караваната в градинката в кв. „Грамада” в Благоевград, загуби наддаването за имота и ще трябва да го освободи. Общинският терен от 15 кв.м бе обявен на търг за отдаване под наем за следващите 5 години, а в последния момент настоящият ползвател се опита неуспешно да провали наддаването.

Три фирми се включиха в търга: ЕТ „Тони-Антон Николов“, който стопанисва терена през изминалите 5 г., Георги Байрактарски-Бари с фирмата си „Иван-21“ ЕООД и „Дестъни 2011“ на Десислав Мелниклийски. Председателят на комисията Румяна Чорбаджийска бе стартирала процедурата по провеждане на търга, когато Г. Байрактарски след кратко напускане на залата се върна и обяви, че се отказва от участие. Същото след него направи и А. Николов, но се оказа, че за него процеудурата е необратима, тъй като вече бе отворена ценовата му оферта с предложение за 68 лв. месечен наем без ДДС. Ако го бе направил минута по-рано, наддаването щеше да се обяви за несъстояло се заради липса на минимум двама конкуренти. В случая обаче спечели „Дестъни 2011“ ЕООД с оферта от 262 лв. без ДДС.

Шест търга за отдаване под наем на терени за поставяне на преместваеми обекти се проведоха вчера в община Благоевград, като за 4 от тях тръжни документи бе закупил Г. Байрактарски, а спечели един. За мястото за лавка до пиацата за таксита при моста срещу Младежкия дом конкуренцията бе най-силна и наддаваха 5 фирми. Досегашните наематели Румяна и Георги Самарджиеви с фирмата си „Руми и Жоро 2016“ ООД изгубиха търга с оферта от 101 лв., при начална цена 76,51 лв. без ДДС. Предложението им остана предпоследно, след тях бе само „Ем Ти Ем Трейдинг“ ЕООД на Димитър Кулев, който предложи 85 лв. без ДДС на месец. 150 лв. бе офертата на „Десилена-2011“ ЕООД на Елена Самарджиева, дъщеря на досегашните наематели. Фирмата на Илия Кулев „ИЗЕ“ ЕООД даде предложение от 153,02 лв., а най-високата оферта на Г. Байрактарски-Бари бе 300 лв. за площта от 18,90 кв.м без временния обект, който той сам ще трябва да монтира.

„Писна ни на всеки 5 години да сме под стрес дали ще останем, или не, не е лесно да се работи. Вече се занимаваме основно със земеделие“, откровена бе след финала на наддаването досегашната наемателка Р. Самарджиева.

На друго мнение явно бе фамилията на наемателя на каравана „Галабата“ в жк „Запад“  Иван Гълъбов, които разработиха и стопанисват заведението вече 28 години, облагородиха района и го поддържат. Площта на терена, обявен на търг, бе 114 кв.м, а началната цена 217,14 лв. без ДДС. Три фирми се конкурираха: ЕТ „Десита-Иван Гълъбов“ с предложение от 225 лв., „Десита-Звезда Гълъбова“ с оферта от 220 лв. и ЕТ „Марти-Ко-Георги Иванов“, който предложи 219 лв.

Без напрежение бе наддаването за 6 кв.м на бул. „Св. Д. Солунски“, при сградата на КАТ, за монтиране на преместваем обект. При начална цена от 32,34 лв. „Грийн Брокеридж“ ООД дадоха 133 лв., а „Българска рециклираща компания“ АД – 1234 лв. без ДДС и това бе най-високата цена, достигната на вчерашните наддавания.

Мястото за лавка от 2 кв.м на главната търговска улица, между сградата на Пътното и стоматологията, спечели ЕТ „Мария-Антоанета-ВКГ-Ваня Хаджийска“, която ще плаща наем от 77 лв. на месец без ДДС. Въпреки че тръжни книжа за участие в наддаването бяха закупили общо 6 фирми, другият, внесъл документи, бе ЕТ „Робертино-Робертино Хаджийски“ с оферта от 70,70 лв.

Аналогична ситуация се разигра и при наддаването за място за лавка от другата страна при входа на стоматологията, с лице също към търговската улица. С оферта от 75 лв. наддаването загуби ЕТ „Данка Велкова-Елена 96“ в полза на фирмата на брат си ЕТ „Костадин Велков“, който предложи 80 лв. без ДДС, а на излизане от залата, доволна, Дани обеща да черпи присъстващите по чашка от най-оборотната им стока – царевица.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *