HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Назначиха юристка за ликвидатор на скандалната Общинска счетоводна къща в Дупница

Юристката на община Дупница Десислава Стойнева беше назначена за ликвидатор на скандалната Общинска счетоводна къща срещу 300 лв. месечно възнаграждение.

На заседание на ОбС вчера беше гласувана ликвидация на счетоводната къща и беше освободена управителката Елеонора Симеонова, която не можа да работи на поста.  Тя е изпратила докладна записка до ОбС, в която описва на какъв тормоз е била подложена след назначението й. Предшественичката й Иванка Терзийска, която хвърли оставка след извършен одит и открити фрапиращи финансови злоупотреби, за които “Струма” писа, не й е дала достъп до счетоводните документи на дружеството. Близките до Терзийска се отнасяли грубо и неуважително към Симеонова. Тази докладна не беше разгледана на заседание на ОбС. Репортер на “Струма” помоли Симеонова да коментира докладната, но тя отказа, като заяви, че е подписала декларация да не изнася данни от счетоводната къща. По време на дебата общинският съветник от “Народен съюз” д-р Л. Николова и Георги Пехливански от БСП попитаха предприело ли е общинското ръководство някакви действия относно разкритите злоупотреби в счетоводната къща по отношение на бившата управителка Ив. Терзийска. На въпросите отговори председателят на ОбС Емил Гущров: „Все още се подготвят документите до прокуратурата и АДФИ, които да се произнесат дали Ив. Терзийска е извършила драстични финансови злоупотреби, и ако има такива, то тя да си понесе съответното наказание”.

На вчерашното заседание на ОбС беше закрита детска градина “Таушаница”. Децата остават в сградата на детската градина, но учебното заведение минава под шапката на ДГ “Зора” с директор Антонина Кирова. Тя заяви пред местните парламентарсти, че ще се наложи да съкрати част от персонала след обединението на двете детски градини и със спестените пари ще огради двора на ДГ “Таушаница” и ще го олагороди. ДГ “Таушаница” е посещавана от 69 деца, част от които се извозват с микробус от ромския кавратал “Гиздова махала” в Дупница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *