Най-вредните продукти за консумация след 30-годишна възраст

След 30-годишна възраст промените, свързани със стареенето, вече започват да се наблюдават в човешкия организъм.

Учените препоръчват хората, достигнали тази възраст, да следят внимателно собствената си диета.

Наскоро редица медии, цитиращи специалисти по хранене, публикуваха списък с продукти, които трябва да спрете да консумирате след навършване на 30-тата си годишнина.

Списъкът е оглавен от продукти, съдържащи голямо количество захар – както е отбелязано, изобилието от сладки храни предотвратява действието на колаген – протеин, който прави кожата еластична и поддържа контурите на лицето.

Като най-малко вредни продукти със захар са посочени тъмният шоколад, ягодите и други плодове.

Следващите в списъка са продуктите от бяло брашно, включително бял хляб и сладкиши, както и тестени изделия.

Бялото брашно почти не облагодетелства организма, но допринася за натрупването на мазнини в него и в резултат на това трупае излишно тегло. Освен това се твърди, че такива храни, както и сладките, могат да допринесат за увреждане на протеиновите молекули.

Учените отбелязват, че на всякаква възраст е добре човек да се откаже от алкохола и подчертвата, че бирата и алкохолните напитки допринасят за дехидратация и поява на бръчки, пише zdrave.to.

В списъка фигурират и транс-мазнините, които се съдържат в маргарина. Съобщава се, че продукти с ненаситени мазнини от този вид могат да имат неблагоприятен ефект както върху външния вид, така и върху тялото като цяло.

И накрая, но не на последно място специалистите не препоръчват яденето на колбаси поради съдържащите се консерванти, подобрители на вкуса и други не много здравословни добавки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *