Най-малката жертва в Барселона е 3-годишно момиче, издъхнало на път за болницата

Досега най-малката жертва на нападенията в Испания е тригодишно момиче, съобщиха испанските медии. Детето е починало малко след транспортирането му в болница. Шестгодишно момиче, чиято националност все още не е уточнена, също е било отведено в болница с мозъчен кръвоизлив, съобщиха медиците, предаде „Фокус“.

Граждани от най-малко 24 държави са ранени или убити при терористичните нападения, които бяха извършени в сърцето на каталонската столица Барселона и крайбрежния град Камбрилс, съобщава британският вестник The Guardian, като се позовава на информация от властите на испанския автономен регион.

До петък сутринта броят на потвърдените смъртни случаи бе 13, повече от стотина други са пострадалите при двете нападения, които удариха Испания.

Досега британското външно министерство не е получило потвърдени доклади за граждани на Обединеното кралство, ранени или убити при нападенията. Известно е, че 30-годишен британец, очевидец на терористичния атентат от Манчестър, е бил в района на Барселона заедно с партньора си, когато е извършена атаката.

Франция потвърди, че 26 нейни граждани са ранени, а 11 са в тежко състояние. Каталонският вестник La Vanguardia, цитирайки полицията, съобщи, че трима германци са също сред жертвите на атентата.

Министърът на външните работи на Белгия Дидие Рендерс потвърди в социалната мрежа Twitter, че един гражданин на страната е бил убит при атаката, уверявайки, че белгийското посолство поддържа връзка с болниците в района за други възможни жертви.

Нидерландските власти потвърдиха информацията за трима ранени граждани на страната. Гръцки дипломат на свой ред съобщи също за трима пострадали – жена и двете й деца. Има още пострадали граждани на Китай, САЩ и Австралия.

Два сигнала за българи, издирвани от техни близки, са постъпили в българското консулство в Мадрид.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *