Най-малко 14 убити при бомбардировки в Сирия

Най-малко 14 цивилни са били убити днес при бомбардировки и обстрел в Северна Сирия, където турски сили и техни сирийски съюзници провеждат офанзива срещу кюрдската милиция, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес.

Сред жертвите има петима души, които пътували в кола по път близо до Айн Асса, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека. Протурски бунтовници са открили огън по автомобила, пише БТА.

Над 130 000 души са били принудени да напуснат домовете си в селските райони край градовете Рас ал Айн и Тал Абияд в североизточна Сирия, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки информация на ООН.

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси съобщи в изявление, че заедно с други хуманитарни агенции е направила оценка, че до 400 000 мирни жители, намиращи се в зоната на сирийския конфликт, може да имат нужда от помощ и защита.

Повечето от 130-те хиляди, принудени да напуснат домовете си, са намерили подслон в домовете на роднини или местни жители. Все повече обаче пристигат и в колективните центрове за настаняване в градовете Хасака и Ракка. В Ракка се подготвят 33 центрове, които да ги приемат, като за тази цел се използват и някои училища.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *