Най-мощният плод за имунитета през зимата

Търсите доказано средство за защита от вируси? Този плод е познат още от V век, а днес е популярен в цял свят като естествено средство за укрепване на имунната система. В допълнение към витамините и микроелементите, той съдържа антиоксиданти, които стимулират функциите на имунната система. Съдържанието им превъзхожда много от известните плодове с антиоксиданти. Антивирусната му активност е потвърдена от редица проучвания. Става дума за плодовете на черния бъз. Ето и 4 причини по-често да го консумирате:

1. Лидер в съдържанието на антиоксиданти
Основната сила на черния бъз е във флавоноидите, а именно пигментите антоцианини. Тези растителни антиоксиданти имат антивирусна активност: не позволяват на вируса да проникне в клетката, като блокират размножаването му.

2. Повишава имунитета
Американски учени са установили, че черният бъз намалява тежестта и продължителността на грипа. Израелските им колеги твърдят, че продължителността на заболяването се намалява средно с 4 дни.

3. Висок профил на безопасност
Черният бъз има висок профил на безопасност, което го прави задължителен продукт за хора от всички възрасти, включително деца. Това означава, че през есенния и зимния сезон черният бъз помага за укрепване на имунитета на цялото семейство.

4. Широк спектър от приложения
В допълнение към мощния си антиоксидантен и антивирусен потенциал черният бъз има и противовъзпалително, потогонно и отхрачващо действие. Освен това отварата от черен бъз може да се използва като леко успокоително средство.
Вкусните и здравословни домашни десерти от черен бъз са чудесен начин не само да поглезите любимите си хора, но и да си набавите витамини и антиоксиданти, важни за имунната система през грипния сезон.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *