Най-подходящите породи кучета за отглеждане в апартамент

Много от любителите на кучета се въздържат да си вземат домашен любимец, смятайки, че е невъзможно да се отглежда куче в малък апартамент. И макар и наистина да има породи, които няма как да пребивават в тесни затворени пространства, има и кучета, които сякаш са родени за това да живеят в апартаменти.

Дребните породи кучета напоследък са изключително популярни в цял свят, тъй като съжителстват добре с малки деца, а също така са изключително игриви и любвеобилни.

Независимо на каква порода се спрете, помнете, че дори и малките кучета се нуждаят от много търпение, грижи и любов и ако не сте готови да им отделяте необходимото внимание, не е добра идея да си взимате домашен любимец, пише spisanie.to

Ето кои са:

 

Мопс

Тези симпатични кученца са изключително привързани към стопаните си и са отличен избор за хора, които живеят сами. Вироглави са, но с правилно възпитание се превръщат в послушни и добри компаньони. Внимавайте – формата на главата им ги предразполага към хрипове и хъркане, затова е необходимо да приспособите място за спане на кученцето далече от вашата спалня, за да не ви пречи шумът.

Померан

Помераните са енергични и изключително забавни – чудесен избор, в случай че имате малки деца. Привързани са към стопаните си и са изпълнителни. Могат да пребивават на малки пространства, но се нуждаят от ежедневни разходки. Основен минус на породата е фактът, че дългата им козина линее и се нуждае от повече грижи.

Малтийска болонка

Макар и да притежават дълга козина, кученцата от породата малтийска болонка не оставят много косми след себе си. Разбират се отлично с други кучета и дори котки.Изискват много внимание и грижи, затова не са особено подходящ избор за работещи извън дома си хора.

Чихуахуа

Известни са като най-малката порода кучета. Но не се заблуждавайте по външният им вид – представителите на породата Чихуахуа са изключително своенравни и могат да бъдат дори агресивни, затова не е добре да съжителстват с малки деца. Изискват много внимание и са шумни, но въпреки това са много лоялни към стопаните си и са перфектен компаньон за самотни хора. Не изискват много разходки, а любопитното е, че се разбират отлично с котки – особено ако съжителстват заедно.

Бостънски териер

Бостънските териери са превъзходни компаньони и се разбират отлично с деца на всякакви възрасти. Късокосместата им козина не предизвиква алергии и се почиства лесно – необходимо е да я сресвате два пъти в седмицата, за да редуцирате линеенето й. Тази порода се нуждае от засилена дресировка, тъй като е изключително своенравна.

Пекинез

Тези любвеобилни и мили кученца са страхотни за отглеждане в апартамент. Необходимо е да ги разхождате всеки ден, но дори една обиколка на блока е напълно достатъчна. Те са много любезни и дори предпазливи спрямо малки деца. Не отделят много косми, ако се грижите добре за козината им. Веднъж преминали подходящо обучение, се превръщат в изключително възпитани и лесни за отглеждане домашни любимци.

Мини пудел

Пуделите са едни от най-лесните за дресировка породи, а миниатюрната им разновидност не прави изключение. По природа са много срамежливи и затова не се чувстват добре в големи семейства. Могат да се спогаждат с други животни, особено ако те също са кротки и не проявяват агресия. Козината им е трудна за обработка и е желателно за нея да се грижи обучен кучешки фризьор.

Ши-тцу

Тази порода е създадена точно за отглеждане в малко пространство – представителите й не се нуждаят от много място, нито от продължителни разходки, а същевременно са изключително любвеобилни и общителни! Не оставят след себе си много косми, особено ако ги разресвате ежедневно. Те са винаги дружелюбни и приятелски настроени, което ги прави подходящи за отглеждане в съжителство с малки деца.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *