Най-популярният дупничанин ген. Мутафчийски празнува 56-и рожден ден, пожела си здраве

Най-известният дупничанин генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който подготви българите за пандемията с коронавирус, празнува вчера 56-и рожден ден. Празника си той сподели с най-близките – съпругата си Елена и синовете Марк и Александър. Двамата са завършили във Великобритания: Марк – икономика, а Александър – право. 

Здраве си пожелава най-много лекарят хирург, спасил живота на стотици, дори и на бойното поле. Да е здрав му пожелават и всички негови пациенти, получили втори шанс, които всяка година не забравят да му благодарят.

В края на февруари ген. Мутафчийски стана началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, след като епидемията настъпи и в България. Именно в това си качество той добива по-голяма популярност сред българите. Мутафчийски се превръща бързо в любимец на хората, които видяха в него авторитет, който ги насочва какво поведение на имат в създалата се ситуация. Други обаче не го одобряваха заради строгия му тон и дори приемаха, че той им се кара.

Фигурата на Мутафчийски обаче стана дотолкова популярна, че на моменти измести от първото място и премиера Бойко Борисов. Той беше и най-често споменаван в медийното пространство. През март пък Мутафчийски се изяви с разтърсваща реч, в която призова хората да не се шегуват с вируса, а да спазват мерките. На 13 март бе наложено и извънредното положение.

“Не ме питайте за фризьорските салони и магазина за пирони! Предстоят ни времена на изпитания. Ще се загубят човешки животи!”, обяви тогава Мутафчийски и поиска хората да не са безхаберни.

Той е споделял, че тази популярност не му се харесва и не се чувства комфортно. Предпочита да е известен сред колегите си, сред пациентите си, на които е посветил живота си. А в медицината и в хирургията Мутафчийски е от т.нар. светила. След спирането на редовните брифинги на Националния оперативен шаб медийните изяви на генерала намаляха. Сега той се появява рядко да говори пред журналисти. Често го виждаме обаче в ролята му на медик, ръководител, който се среща с бъдещите лекари в оперативната зала.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *