Най-романтичните храни за Свети Валентин, които ще ви разгорещят

Свети Валенти, който се празнува всяка година на 14 февруари е най-романтичният празник и поредна възможност двойките да си подарят любовни мигове, изненади и подаръци.

Денят на влюбените е започнал като литургичен празник, на който се почита светец на име Валентин. През 18 в. в Англия празникът придобива и романтичния си облик, ден в който влюбените двойки, изразяват чувствата си чрез цветя, сладки, картички и др.

Шоколад 

Със сигурност, във вашето валентинско меню, трябва да присъстват шоколадови изделия –  чист шоколад под формата на сърце, шоколадови мъфини, бисквитки или кейк. Все пак шоколадът е един от основните афродизиаци.

Палачинки

Може да изненадате любимия си още на закуска с вкусни малки палачинки, поднесени със сметана и замразени горски плодове. Оформете ги под формата на сърце.

Хайвер

Хайверът е вкусен деликатес, който би се вписал чудесно на вашата романтична трапеза. Направете малки хапки от хляб със семена и ги намажете с черен хайвер. Може да поднесете и кошнички от белтък, пълнени с червен хайвер.

 Омар и морски деликатеси

Ако искате да изненадате своя любим/а може да подготвите обилно средиземноморско меню. Цял омар, поднесен с лимони и други морски деликатеси като скариди, миди, октопод и др.

Месо

Ако предпочитате месо, то най-добре да бъде червено. Телешкото е добър избор. Ако искате да приготвите нещо по-специално, заложете на гъши дроб, поднесен върху канапе от ябълка или ананас, пише dariknews.bg.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *