Най-силният випуск седмокласници изпрати ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в с. Баня

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“- село Баня изпрати един от най-силните си випуски, 39 седмокласници получиха свидетелствата  си за  основно образование, като 12 от тях завършват с отличен успех. Всички отличници от випуск 2020 бяха наградени на официална церемония в петък и удостоени с грамоти. Директорът Борислав Груев ги изненада и с подаръци – таблети за положеното старание и постигнатия висок резултат.

Първа получи дипломата си отличничката на випуска Мария Милошова, която на НВО е с най-високия резултат от всички седмокласници в региона, а вероятно и в областта, но това ще стане ясно след като резултатите бъдат систематизирани в РУО – Благоевград. На матурата по БЕЛ момичето е получило 99 от общо 100 точки, а по математика 99.750 точки. Това я нарежда сред най-добрите седмокласници в страната и й дава шанс да кандидатства в най-елитните гимназии. Нейното желание е да продължи образованието си в Първа немска гимназия в София, а мечтата й поне засега е да стане лекар.  

 За нея учителите в Баня споделят, че е перфектна по всички предмети, а успеха е постигнала с много учене, старание  и постоянство. Те допълват, че и досега са имали много силни и упорити ученици, но такъв резултат на матури никога не е постиган.

Класните ръководители на двата класа – Гергана Граматикова и Радослав Цуцуманов, също изненадаха своите деца. Те бяха подготвили за всеки един индивидуално послание, което да му напомня за първото училище, за класните им ръководители и да им дава стимул да продължат напред с гордо вдигнати глави. 

Като истински абитуриенти, седмокласниците минаха през празнично украсената арка с пожелание да следват смело мечтите си и да извървят пътя на знанието със същата упоритост и постоянство.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *