Най-силният мъж на Америка, неврокопчанинът Д. Саватинов, оцеля в окото на урагана „Ирма“

Неврокопчанинът Димитър Саватинов, който успя да спечели титлата „Най-силен мъж на годината“ в Америка за две поредни години, се оказа точно в окото на урагана „Ирма“, който премина през града, в който живее със семейството си – Чемпиънс гейт в щата Флорида. Циклонът го остави без ток и вода, за щастие българинът и жена му Кет не са пострадали.

„Да, мина през нас. Има много щети, но положението не е чак толкова зле. Все още нямаме ток и вода навсякъде, но се надявам до края на седмицата нещата да се оправят“, каза за „Струма“ Димитър Саватинов. Той допълни, че за жителите на града е предложена евакуация, но някои от тях, включително семейството му, са решили да си останат вкъщи и отказали предложението на властите във Флорида.

Градът е слабо населен с българи. В него живеят само няколко семейства наши сънародници, които не са пострадали при преминаването на „Ирма“.

Във вторник през целия ден Саватинов отстранявал собственоръчно счупени клони в района около дома си. На територията на Чемпиънс гейт, както и на целия щат Флорида е имало множество такива, както и изкоренени дървета. Има и щети по част от домовете на хората.

Димитър Саватинов е с гоцеделчевски корени, но от години живее в САЩ. Заминава за Страната на неограничените възможности през 2006 г. заедно с цирковата трупа, с която работи. След това започва да се занимава и със силов трибой, като получава десетки награди от различни състезания по този спорт. Най-успешни за него са годините 2014 и 2015, когато печели заслужено титлата „Най-силен мъж на Америка“.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *