Най-съблазнително предложение за работа в Бюрото по труда в Перник е за гумаджия, заплатата по-висока от тази на лекар в Спешна помощ

Близо 200 свободни работни места е обявило Бюрото по труда в Перник. Търсят се лекари, учители, инженери, кредитни консултанти, шофьори, склададжии и др. Най-скъпо платена обаче се оказа професията гумаджия. В Бюрото по труда е обявена работна заплата между 1800 и 2400 лв. Изискването към кандидатите пък е да са завършили средно образование. За сравнение възнаграждението на лекарите в спешната медицина е 1780 лв., а на фелдшерите – 1168 лв. Инженер в автоматизацията, инженерен механик и електроинженер също не могат да достигнат тази сума. Месечното възнаграждение за тези позиции е 1900 лв. Кандидатите обаче трябва да са с висше образование, да владеят английски и да работят на компютър. Склададжии и шофьори на леки автомобили в Перник също са с добро възнаграждение, доближаващо това на медиците. Те ще получават месечно по 1000-1500 лв.
За първи път от доста време насам са обявени и три свободни работни места в пернишкото село Дивотино. Там се търсят мебелист, бояджия на изделия от дърво и работник за повърхностна обработка на дърво. Месечното възнаграждение е 700-1000 лв.
На минимална заплата пък ще бъдат назначени 66 социални асистенти в Перник /40/ и Земен /22/.
          КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *