Наказаха подсъдим за хулиганство пред православна църква в Благоевград

         Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия З.Ч., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

         На 18.04.2020 г., на православен празник, пред църква „Свети Никола“, в гр. Благоевград, подсъдимият Ч. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Той отправил непристойни изрази спрямо полицейски служители и при последвалото задържане оказал съпротива на органите на реда. Освен това, заплашвал, че „ще ги пребие“ и нанесъл два удара с крак на един от полицаите. Деянието се отличава с изключителен цинизъм при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемиологичната обстановка и указанията на органите на реда.

         Подсъдимият З.Ч. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание „пробация“ за срок от десет месеца. Той е задължен да се явява при пробационен служител три пъти седмично и да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа.

         Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *