Налагат дисциплинарно наказание на учителката от Дупница, обвинена от родители, че обижда първокласници

Налагат дисциплинарно наказание на учителката от в ОУ “Кирил и Методий” в Дупница Ана Колева, обвинена от родители, че тормози децата им първокласници. Това е становището на РУО – Кюстендил след направената по случая на място проверка от експерти.

„Проверката приключи. Родители дадоха обяснения пред експерти на РУ по случая, които бяха на място в училището. Те са заявили, че са записали децата си в класа на Ана Колева с мотива, че е добра учителка. По време на онлайн обучението всичко е било наред, но при връщането им в клас имало непристойно поведение от страна на учителката”, заяви за „Струма” началникът на РУО – Кюстендил Мая Стойчева.

„Според мен родителите на първокласниците е трябвало да проведат разговор с учителката, ако нещата не се подобрят, да уведомят директора на училището и едва тогава да се жалват при нас, ако не се вземат съответните мерки. Директорът на училището Райко Ангелов е заявил, че до момента, в който родителите му представили записи как децата им са обиждани по време на час от учителката, други сигнали не е имало. Ана Колева е в болнични в момента, но сме дали предписание на директора да й наложи дисциплинарно наказание. Той ще реши дали ще я уволни, или ще й наложи друго наказание”, заяви Мая Стойчева.  

Както „Струма” писа, скандалният случай стана достояние до обществеността, след като родители тайно направили аудиозапис как учителката крещи и обижда първокласници, дори ги приканва да се бият в час. Записа родителите направили, след като децата им се оплакали от системен тормоз.

Рая Панчева е майка на дете от 1 „а” клас, което твърди, че е било тормозено. Разбрала за скандалното отношение на учителката Ана Колева към дъщеря й около великденските празници.

“Поставих устройството в раничката на детето, понеже от занималнята ми казаха, че Лидия се е оплакала, че я е нарекла “патка”. Детето се е разплакало и тя му казала да плаче отвън в коридора. Бях чувала и преди това, че има деца, които не искат да посещават училището, че плачат, че са разтревожени”, разказа майката.

“Почна да споделя, че госпожата много го обижда, че постоянно го нарича „тъпанар” и „тъпчо”, с кокалчето на ръката го е удряла. Не иска да ходи на училище поради тази причина”, каза тогава друга майка – Жасмина Спасевчева.

18 от родителите на първокласниците подписаха и внесоха в община Дупница жалба. Настояват незабавно отстраняване на учителката заради непристойното и арогантното й поведение.

След случая Ана Колева излезе в отпуск по болест, а мястото й зае друга учителка, която да изведе децата до 4 клас.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *