Намалиха с 1 млн. лв. цената на отменена от КЗК поръчка за ремонт на улица в с. Баня, обявиха я отново

Отменената в началото на този месец обществена поръчка на община Разлог за ремонт на улици в Баня е обявена отново, но този път с близо 1 млн. лева по-ниска цена. При първото обявяване прогнозната стойност на поръчката, която бе с предмет “Изпълнение на СМР за реконструкция и рехабилитация на улици и реконструкция и изграждане на част от ВиК мрежата на село Баня, община Разлог”, възлизаше на 2 454 618 лева без ДДС, а сега тя е в размер на 1 539 161 лева. Причината за намаляването е премахването от поръчката на някои от предвидените в нея ремонти на водопроводната мрежа. За тях не е имало и осигурено финансиране. Именно поради непълноти в инвестиционния проект, касаещи липса на част от проектната документация за ВиК мрежата, КЗК обяви за незаконосъобразно решението за откриване на процедурата по обществената поръчка. На база на това кметът на община Разлог инж. Кр. Герчев със своя заповед прекрати процедурата.
“Може би КЗК правилно прие, че поръчката е неясна по отношение на водопроводната мрежа. Действително имахме пропуски в проектната документация”, заяви кметът Кр. Герчев. “Ние имаме реално осигурени средства от правителството в размер на 1.5 млн. лева за ремонт на улици. Когато осигурим финансиране, ще обявим отделно поръчка за подмяна на ВиК мрежата, която бяхме предвидили”, поясни той.
Заради направените промени новообявената поръчка е и с друго име – “Реконструкция на улици в с. Баня, община Разлог, в участък от път III-1901”. Тя предвижда ремонт на централната двупосочна улица, изграждане на кръгово кръстовище пред минералната баня и ремонт на цялата дължина на улицата, преминаваща покрай парка по посока обществената пералня, до пресичането й с ул. “Баненска буна”.
Предвиденият според поръчката максимален срок за изпълнение e 150 календарни дни, а минималният e 90 календарни дни. В момента тече срокът за подаване на оферти, който е до средата на юли.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *