Намериха единия от тримата изчезнали на гръцкия о. Евия

Намериха единия от тримата изчезнали на остров Евия. 28-годишно момче е било пометено от водата, докато шофира. То се намира в болница под лекарски надзор. Продължава търсенето на двама души – на 65 и 67 години, в района на селището Мантуди. Последният контакт с тях е бил в неделя. Те пътували с автомобила си, но пороите обърнали превозното средство.

53-годишен мъж е починал от сърдечен удар след бурята в Гърция, съобщава общината в Коринт пред телевизия “Скай”. Той е бил заклещен в колата си и е починал от преживения стрес.

75-годишен овчар се издирва в планинските масиви край Волос, Централна Гърция. Мъжът тръгнал да прибира стадото си, но заради лошото време се изгубил в гъстите мъгли. Негов приятел обаче съобщил на властите и в момента възрастният човек се издирва.

Щетите след пороите и ураганните ветрове в Гърция към днешна дата са най-значителни на полуостров Пелопонес и в районите североизточно от столицата Атина. На остров Евия няколко селища са с разрушени улици и десетки наводнени къщи. Подобна е картината в градчето Теологос в континенталната част на Гърция.

До този момент спасителните служби в Гърция са получили общо над 1800 сигнала за потопени автомобили и заклещени хора, за изтръгнати след урагана дървета и наводнени сгради.

От тази сутрин заплахата от поражения, причинени от бурята “Ксенофон”, вече е по-значителна за островите в близост до Западна Турция и континенталната част на страната. Последните информации оттам са за сериозни щети в района на район Кайнарджа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *