Намериха мъртъв олимпийския шампион А. Блинов

Ужасна смърт застигна олимпийския шампион Александър Блинов. Тялото на 66-годишния бивш състезател по конен спорт е било открито съвсем близо до дома му, след като близо месец продължи издирването му. Блинов беше в неизвестност от 6 февруари, когато е престанал да отговаря на обажданията на близките си. Причината за смъртта му е измръзване, съобщава гонг.бг.

Тялото на двукратния олимпийски медалист е открито на около 150 метра от дома му в комплекса за конен спорт в селцето Андреевское (намиращо се в Подмосковието).

Един от близките приятели на Блинов – Александър Евдокимов, разказа, че легендарният спортист не е успял да стигне до жилището си заради силен снеговалеж и впоследствие е измръзнал до смърт. Тялото му е открито в снежните преспи.

Според Евдокимов, на 6 февруари Блитов е бил по лични дела в град Можайск. Върнал се е с такси, но заради натрупаните преспи и снеговалежа е бил оставен на половин километър от дома си.

Александър Блинов е носител на златен и сребърен медали в конния спорт от олимпийските игри в Москва през 1980 г. Той е многократен победител от състезания на територията на тогавашния Съветски съюз.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *