HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Намериха черните кутии на разбилия се в Русия самолет

Намерени са и двете черни кутии на самолета, който се разби в неделя край Москва, предава Нова тв. Машината на Саратовските авиолинии се разби няколко минути след излитането си от летище “Домодедово”. Загинаха 71 души.

Самолетът излетял в 14.27 минути в неделя.  Само няколко минути по-късно обаче, контактът с него е изгубен. Знае се, че е снижил 1000 метра височина за около минута. От машината не е имало искане за помощ, нито комуникация с диспечерите.

Самолетът е на седем години. Той е бил управляван от изключително опитен пилот, който има зад гърба си 5000 летателни часа. Жертвите – 65 пътници и 6-членен екипаж, са предимно руски граждани. Сред са три деца и приятелката на известен руски хокеист.

В град Орск, откъдето са повечето жертви, цял ден хората им отдаваха почит. Съболезнования изказа и президентът Путин.

Сред загиналите има още граждани на Швейцария и на Азербайджан. Идентифицирането на жертвите обаче може да отнеме седмица. Лекари продължават да взимат ДНК от роднините на загиналите, а стотици следователи проучват района, в който падна самолетът.

Установено е, че в момента на катастрофата, самолетът е бил цял, не е имало пожар на борда, а експлозията е станала след като е катастрофирал.  Основни версии са техническа неизправност или човешка грешка. Засега версията тероризъм се изключва.

Всички версии, включително работата на авиокомпанията, техническото състояние на машината, професионалните качества на пилота и обучението му ще бъдат проверени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *