Нападател на „Банско“ приключи с футбола на 24 г.

Нападателят на „Банско“ Смаил Креболиев слага край на активната си състезателна кариера. Това се случи, след като футболистът не започна подготовка с досегашния си клуб, където изкара малко повече от година. Тогава бе обявено, че той е получил допълнителна почивка и време за отговор дали ще продължи да играе за козлите. В крайна сметка роденият в Гоце Делчев юноша на „Пирин“ стигна до решението да окачи обувките на пирона.

Неврокопчанинът приключва с футбола само на 24-годишна възраст. През пролетта той почти не се появяваше на терена заради травма. Тогава от ръководството постъпиха коректно и удържаха на обещанието си да изчакат неговото възстановяване, като неведнъж декларираха доверие към тарана. Аргументите да се откаже са травмата, пренасочването на интересите му към фамилен бизнес и желанието да отдели повече внимание на семейството си. Така Креболиев отваря ново място в нападение и задача за старшията Димитър Крушовски, който трябва да търси негов заместник.

„Благодарим на Смаил за коректността, с която подходи към нас, и му желаем успех. Жалко, че футболист на такава възраст слага край на кариерата си. Търсим негови заместници и обогатяване на селекцията. Очакваме нови играчи, които ще дойдат на проби през тази седмица и след това ще преценяваме кого ще задържим. „Банско“ има финансова стабилност, но това не означава, че някой може да ни извива ръцете. Тук не е Клондайк, както казваше преди време един ръководител, с когото съм работил. Всеки, който има разумни претенции, защити ги и работи в името на клуба, е добре дошъл“, коментира Д. Крушовски, който като помощник на Йордан Боздански бе първият специалист, работил с Креболиев в “Пирин” (ГД).

ВАСИЛ БОРИСОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *