HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Напитката, която стюардесите най-много мразят да поръчвате

Може да си мислите, че сервирането на всички напитки създава еднакво неудобство в самолета, но се оказва, че има една, която е особено дразнеща за кабинния екипаж.
Диетичната Кола се налива трудно в чаша на голяма височина, защото се газира повече, в сравнение с недиетичните напитки, според публикуван наскоро пост в блога These Gold Wings.

От Yahoo са разговаряли и с други стюардеси, които са потвърдили, че проблемът е реален. Сред тях е и Хедър Пуул, стюардеса в American Airlines, която описва този феномен през 2012 г. в статия в Mental Floss.

“Диетичната кола е най-дразнещото питие, което една стюардеса може да налее на пътник по време на полет, защото за времето, което се пълни една чаша, ние можем да обслужим цяла ред пътници,” пише Пуул. “Всъщност съм сънувала кошмари за това как трескаво се опитвам да изсипя никога не свършваща диетична Кола, преди самолетът да е кацнал.”

Изсипването на напитката е толова дразнещо, че в These Gold Wings дори има клип от 2013 г. с демонстрация на “хитър начин” да се избегне основния проблем с тази напитка.

Някои почитатели на газираните напитки отбелязват, че диетичната кола е по-газирана от обикновената Кока-кола не само в самолета, като според тях липсата на захар в напитката намалява вискозитета на течността, което пък позволява на мехурчетата да издържат по-дълго, преди да се спукат.

Говорител на Coca-Cola е отказала да коментира научните подробности с HuffPost, но е намекнала, че съставките на диетичната Кола може да са причината за допълнителните мехурчета. Изливането на напитката върху лед само усложнява проблема.

Според стюардесата на Southwest Airlines Стефани Майкъл, ефектът е налице при всички така наречени диетични газирани напитки.

Някои авиокомпании предоставят на пътниците напитките с кутийките, казва Джей Робърт от Fly Guy. С малко повече късмет ще можете да изпитате този феномен сами. profit.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *