Наплив за работа в Спешен център – Кюстендил, над 20 искат да са линейкаджии

Над 20 души са подали документи в Спешен център – Кюстендил за шофьори на линейки, само вчера са депозирани 4 молби. Такъв е и броят на кандидатите за специалисти по здравни грижи – медицински сестри, фелдшери и акушерки.

Пред репортер на „Струма” директорът на Спешен център – Кюстендил д-р Рапатинска, на чието подчинение са филиалите в Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Рила и Бобошево заяви по телефона: „Има много желаещи да започнат работа в Спешен център в Кюстендил като шофьори на линейки, но няма свободни места. Същата е ситуацията и за специалисти по здравни грижи, но за момента и за тези позиции няма свободни места. Намалих състава на пенсионерите в Кюстендил и филиалите. Не може 30-годишни специалисти да стоят без работа, а пенсионери да заемат местата им. Нямам нищо против пенсионерите, да не ме обвини някой в дискриминация, но нашата работа изисква точност и бързина. Има и жизнени пенсионери, които се справят отлично с работата си. Наскоро назначих на работа в Спешен център в Кюстендил пулмолога д-р Русимов, който е с 30 г. стаж като лекар”.

От 1 януари са увеличени заплатите на медицинските специалисти с 28%, основната вече е 900 лв.

Както „Струма” писа, след като д-р Рапатинска беше назначена за директор на Спешен център – Кюстендил, тя извърши съкращения на лекари и медсестри, които са в пенсионна възраст и се освободиха работни места. След съкращението част от персонала на хирургичното отделение сестри и санитари в общинската болница в Дупница напуснаха и се преместиха в Спешния център за по-високи заплати.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. ЗАЯДЛИВЕЦ

    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНА Е ПОЗИЦИЯТА ОТНОСНО ПЕНСИОНЕРИТЕ !!! НЕДОПУСТИМО Е ДА РАБОТЯТ СЕСТРИ СЪС СЕРИОЗНИ ДВИГАТЕЛНИ НАРУШЕНИЯ И УВРЕДЕН СЛУХ, ПЪЛНА КОМПЮТЪРНА НЕГРАМОТНОСТ И ЗАТРУДНЕНИЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА РУТИННА ДЕЙНОСТ, В ТОВА ЧИСЛО И ВЗЕМАНЕ НА КРЪВ !!! ФИЛИАЛЪТ НЕ ГО ПОСОЧВАМ, НО МИСЛЯ, ЧЕ Е ЯСНО ЗА КОЙ СТАВА ДУМА ! НАДЯВАМ СЕ ТОЗИ ВЪПРОС ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО РЕШЕН !!! НЕКА НЕ ВЛИЗАМЕ В ХИПОТЕЗА – КОЙ Е ПАЦИЕНТА И КОЯ Е ПРЕДСТАВИТЕЛКАТА ОТ ПЕРСОНАЛА !!!!!!!!!!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *