Направиха първа копка за доизграждане на ул. „Н. Геров” в Банско

Старт на изграждането на недостроената част на улица „Найден Геров“ в Банско дадоха днес Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството, кметът на общината Иван Кадев и изпълнителят на строителството Любомир Галчев. Те направиха символичната първа копка на обекта, който трябва да бъде изпълнен до края на 2020 година.
С довършването на ул. „Найден Геров” в значителна степен ще се облекчи движението на територията на града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се подобри отводняване на улицата.
С изграждането на частта от улицата в участъка от ул. „Солун” до ул. „Цар Симеон” ще се осигури и бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на Банско, до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт, а това ще намали трафика по вътрешните улици на града, които са силно натоварени през зимните месеци.
Дължината на участъка е 1230 м. В момента пътят е покрит с трошенокаменна настилка. Отводняването на улицата е незадоволително.
За обекта е издадено разрешение за строеж. Необходимата сума за изграждане на улицата е 1 193 239 лв., като средствата в размер на 1 млн. лв. са осигурени от МС. След провеждане на процедура по ЗОП за изпълнител на строително-монтажните работи е избрана фирмата „Галчев инженеринг” ЕООД.
Преди тържествената първа копка министър Аврамова проведе работна среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха обсъдени инфраструктурните проекти, които община Банско е заинтересована да изпълни. Министър Петя Аврамова се ангажира да осигури финансирането на довеждащия водопровод от местността Караманица до Банско, както и да съдейства за изпълнението на всички инфраструктурни и други инвестиционни проекти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *