Напрежението в Италия ескалира заради огнище на заразени с COVID-19 български граждани

Напрежение в Италия заради огнище на коронавирус сред български граждани. Властите са изолирали пет блока в квартал на град Мондрагоне, в областта Кампания. Там живеят около 300 италианци, близо 200 българи, граждани на други страни от Източна Европа, Северна Африка и Южна Америка, предава Нова ТВ.

Властите са обособили червена зона, но някои от изолираните в нея са успели да я напуснат през нощта. Други се опитали да пробият блокадата в знак на протест, че не ги пускат да отидат на работа. Това породило напрежение у местните жители, които призоваха виновните да бъдат изгонени.

Мондрагоне

Според данни от вчера – 49 наши сънародници са дали положителна проба за COVID-19.

„Това е предварителна информация. По разпореждане на посланика ще отида на място и ще проведа срещи в кметството. Ще отида до болницата и се надявам да успея да поговоря с някой от сънародниците ни, макар и през мрежата”, казва Ермелина Пейчева, завеждащ консулска служба към посолството на България в Рим.

Тя добавя, че е важно ситуацията да бъде изяснена на място. „Ако можем да съдействаме на нашите сънародници и властите ще е добре. Всички от което имат нужда ще им бъде предоставено”, казва тя.

Пейчева обяснява, че става дума за хора, които в много от случаите работят без договори. Работата е на полето.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *