НАПРЕЖЕНИЕ В ОФК „ПИРИН” /БЛ/! Орлетата 3-и месец без заплати и премии, наставникът П. Златинов: Това са си наши проблеми, нека бъдем мъже

Орлетата трети месец напразно чакат по сметките им да постъпят договорените заплати и премии. За забавените плащания алармираха потърпевши футболисти, които признаха и за напрежение между опитните си колеги след издънката срещу „Несебър“.

Деликатно подходи към парливата тема старши треньорът Петър Златинов. „Това са си наши проблеми, които не са за разгласяване в публичното пространство. Дали ако всичко бъде платено, ще се промени апатията и равнодушието сред играчите”, риторично попита пиринският наставник, без да опровергае думите на подопечните си, че са оставени на пост и молитва. „Ние трябва да сме мъже и да подхождаме отговорно във всяка ситуация. Няма човек без проблеми. Ако ги имаш, не значи, че трябва да се самоубиваш.  Не е това начинът, по който „Пирин“ може да излезе от сегашното положение, Когато искам  нещо да кажа на играчите, ще го направя в съблекалнята. Играл съм футбол на високо ниво и съм наясно как е най-добре да се реагира в подобни ситуации. Не съм от хората, които ще мачкат и обиждат собствените си състезатели за тяхното представяне. Всеки сам е длъжен да си направи равносметка за поведението на терена”, продължи Топеца.

Двете поредни домакински загуби на благоевградчани от „Несебър“ и ЦСКА 1948 ги смъкнаха опасно близо до дъното на класирането във Втора лига, а след паузата в първенството се задава неприятна визита в Горна Оряховица на намиращия се в серия от 3 последователни победи „Локомотив“.

„Разочарованието в нашия отбор е голямо и няма как да е по-различно, след като губим системно точки вкъщи. Подхождаме несериозно и лековато през първите полувремена. Продължавам да нямам обяснение за това”, повтори познатия лайтмотив от последните седмици П. Златинов.

Отношение по темата със заплатите взе управителят на ОФК „Пирин“ Венко Попов. „Имаме забавени плащания, това не е тайна. След изпадането от Първа лига доста от рекламодателите се отдръпнаха, няма постъпления и от телевизионни права, което доведе до финансовите проблеми. Чакаме развитие в преговорите с потенциални инвеститори, дотогава момчетата трябва да потърпят. Мисля, че са наясно и влизат в положение на ръководството. Нещата ще влязат в релси само ако се появи генерален спонсор, какъвто за съжаление засега не се вижда на хоризонта”, коментира клубният началник.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *