НАП погна Иван Костов и съпругата му

Бившият премиер Иван Костов разказа в сутрешния блок бТВ за проблемите, с които се е сблъскал в последните дни. Причина за проблемите му е проверка на НАП, според която част от парите му, които той притежава с жена му не са техни, пише Novini.bg.

Проверката е стартирала преди около 3 години, но приключва чак сега.

По думите му, случващото се сега ще даде възможност на Прокуратурата да действа срещу него, защото според институцията той е против назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. „Аз се надявам Галя Димитрова и заместникът ѝ в НАП да останат независими и да не допускат нов срив в авторитета на Агенцията“, каза той.

На въпрос как се оказва свързан с ДСБ и протестите срещу Гешев, Иван Костов заяви, че  стои далеч от политиката и е само гласоподавател. Относно връзката му с ДСБ, Костов заяви, че не участва в решенията на партията. „Чувам се много рядко със сегашния председател на ДСБ Атанас Атанасов”, сподели той.

Иначе Костов напомни изводите на няколко институции за състоянието на съдебната реформа у нас. По думите му, в основата е Прокуратурата. „Аз не съм против персоната на Иван Гешев, а против структурата в Прокуратурата“, добави той.

“Според мен изборът на главен прокурор е по-важен от местните избори”, заяви още бившият премиер на България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *