НАП удари с 3000 лв. глоба Купенското заведение в Разлог заради несъответствия в касовата наличност

3000 лв. глоба отнесе фирмата на разложката бизнесдама Виолета Купенска – „Купенски“ ЕООД, стопанисваща едно от най-оборотните заведения в района на болницата в Разлог, известно като Купенското. Санкцията е заради разлика в касовата наличност и фискалното устройство в размер на 125.55 лв. Наказателното постановление, издадено от НАП, бе обжалвано в съда, но бе потвърдено от магистратите, които счетоха, че нарушението е безспорно доказано.

През януари инспектори на приходната агенция са извършили проверка на ресторанта, при която е установено, че касовата наличност е в размер на 164.15 лв., а въведената в касовия апарат сума е в размер на 38.20 лв. В хода на проверката инспекторите установили още, че фискалното устройство е регистрирано, функционира и притежава операции “служебно въведени” и “служебно изведени” суми, които са активни, но разликата от 125,55 лева не е въведена и отразена като постъпила в касата. За установените нарушения е издаден констативен протокол, а след това и акт за установяване на административно нарушение.

При проверката от страна на приходната агенция е установено, че фирмата няма други нарушения, поради което й е наложена минималната предвидена в закона санкция от 3000 лв.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *