HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Наркозависим благоевградчанин: Взимам хероин и кокаин от половин година, нямам сили да ходя, а в ареста ме сложиха на легло, на което не мога да се кача

Наркозависим благоевградчанин се оплака от условията в следствения арест.
“Нямам сили да ходя, падам, имам температура и ме тресе от наркотиците, а в ареста ми дадоха да спя на второто легло, на което не мога да се покача”, заяви вчера в съдебна зала 34-годишният Георги Спасов. Той е обвинен за държане на наркотици с цел разпространение, след като полицаите заловили три лица с хероин. Те признали, че купили дози за 10 лв. от него и при последвало претърсване в дома му на 17 януари е открито 0,3 грама от кафявото наркотично вещество.
“От половин година съм наркозависим, всеки ден взимам хероин и кокаин. Тези тримата непрекъснато ми досаждаха, идваха у нас, баща ми щеше да ме изгони от вкъщи и затова им дадох от моята дрога, за да се махат и ме оставят на мира. Аз бях нареден, те бяха изпратени от полицаите. По-добре да съм под домашен арест, тъй като съм болен от диабет и трябва да спазвам диета, а в следствения арест няма как да стане. Откакто съм задържан, не съм ял и се чувствам много зле. Няма да се укрия”, заяви Г. Спасов, който не можеше да се държи на краката си и дежурният окръжен съдия Маргарита Коцева му позволи да седне на пейката, пазен от двама съдебни охранители.
Служебният адвокат представи документи за няколко заболявания на наркозависимия благоевградчанин и поиска да му бъде направена съдебномедицинска експертиза. Прокурорът се възпротиви на направеното искане и заяви, че влошенето му състояние се дължи на това, че не е приемал дрога, и пледира да бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража”, подчертавайки, че Г. Спасов е държал и продавал наркотици от дома си, освен това има 9-месечна условна присъда, чийто изпитателен срок не е изтекъл. Съдията го остави зад решетките, а защитата може да обжалва определението пред САС другата седмица.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *