Наркоман задигна в Кюстендил от съседка пералня, килими и храна

Наркоман  отмъкна инвентар от къщата на съседка на ул. „Банска” в ромския квартал „Изток” на Кюстендил. Състав на Районния съд под председателството на съдия Мая Миленкова постанови мярка за неотклонение„задържане под стража“ по отношение на 35-годишния Методи Георгиев. Той е обвиняем за кражба на пералня, три килима и хранителни продукти на обща стойност 325 лв. от Анка Димитрова. 

Срещу мъжа е повдигнато обвинение  за кражба в условията на опасен рецидив. Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен на база събраните към момента доказателства.

Методи е осъждан многократно за престъпления против собствеността. По делото се съдържа информация, че е наркозависим. „Тези обстоятелства водят към извода, че може да се укрие или извърши престъпление”, пише още в мотивите на съдия Миленкова.

Определението, с което по отношение на 35-годишния кюстендилец Методи Георгиев е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест в тридневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *