Народният певец от Петрич Н. Кирчев превърна рождения си ден в импровизиран концерт

Популярният народен певец от Петрич Николай Кирчев отпразнува рождения си ден със семейството си. Ники, който е третокурсник в специалност „Изпълнителско изкуство -народно пеене“ в Югозападния университет „Неофит Рилски”, събра компания роднини /сн. 2/ в домашна обстановка. И тъй като най-близките му хора, до един са ценители на българския фолклор, партито бе повече от емоционално и се превърна в импровизиран концерт. В сюблимните моменти изпълненията бяха на два, даже и на три гласа, а Н. Кирчев демонстрира впечатляващите си вокални възможности и зарадва присъстващите с „Тръгнала е мома Рума“.

„Макар и да не са професионални певци, цялото ми семейство са любители на българската народна музика. Най-много песни знае дядо ми Веселин, който пее много вярно”, сподели професионалният изпълнител.

Студентът, който в момента се подготвя усилено за предстоящия коледен концерт с колеги от ЮЗУ, допълни, че въпреки многобройните си ангажименти винаги намира време за семейството си и най-обича да чества празниците заедно с тях.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *