HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Наръгаха в гърба мъж пред дома му в кв. “Изгрев”

Мъж е в болница с прободни рани в гърба и едната ръка, след като бе нападнат в събота срещу неделя до дома му. Инцидентът е станал, докато 43-годишният Васил Бойчев се прибирал у дома в панелка на бул. „Цариградско шосе” 47, където живее в апартамент на шестия етаж. Сигналът е подаден в 23,20 часа на 112, уточниха от полицията. Пострадалият е откаран в УМБАЛ „Св. Георги” и е приет с множество прободни рани, съобщава Марица.

Преди ден съседи заварили петна от кръв около пощенските кутии и по стената на стълбището във входа. Кървави следи има и по пътеката пред блока.

Междувременно от първа хирургия на Университетска болница съобщиха, че няма опасност за живота на пострадалия. Изкарал е късмет, че пробождането в гърба не е засегнало важни органи като белите дробове или дихателни пътища. Засега мъжът остава в болница, тъй като има засегнати други вътрешни органи. Състоянието обаче е стабилно.

Според комшиите Васил най-вероятно е бил нападнат от наркомани, които се въртят около българския пазар в махалата. Новината за инцидента стресна живеещите в околните сгради.

Таксиметров шофьор от блока до панелката на нападнатия мъж разказа, че същата вечер около 1,30 след полунощ синът му позвънил да слезе да го прибере, защото съмнителни мъже обикалят пазара. В същото време момчето се прибирало от рожден ден.

Паркът в съседство е постоянно сборище на наркомани. Многократно живеещите наоколо са подавали сигнали и за пияни мъже, които вдигат скандали, както и за свади на сводници и проститутки, чийто район също е съседният булевард „Цариградско шосе”.

Припомняме, че преди месец от кварталното Шесто РУП разлепиха по входовете списък с телефонните номера на районния инспектор и други звена в полицията, на които да се звъни при нужда. Местните тогава се оплакаха, че често стават жертва на нападения. Жена от блока на наръгания Васил описа как крадци влезли рано сутринта в апартамента и на излизане от банята мъжът ги сварил да тършуват в гардероба. Нейна съседка пък наскоро била ограбена на влизане във входа, като младо момче дръпнало чантата от ръцете. На този етап не е ясно дали и Васил е станал жертва на нападение с цел грабеж.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *