Наследникът на петричката голова машина А. Гущеров влезе в лоното на Христовата вяра

Наследникът на головата машина на ЦСКА 1948 Андон Гущеров, 5-месечният Христо, официално влезе в лоното на Христовата вяра. Новопокръстеният християнин се роди през април тази година, навръх рождения ден на майка си Евелина, а близостта на Великден обуслови и името му.

Щастливото събитие около кръщенето на най-малкия Гущеров се случи в Симитли, където премина голяма част от кариерата на таткото, преди да почне методично да къса мрежите с червения екип на столичани. В тамошната църква “Света Богородица” младенецът беше кръстен от близкия приятел на Тони, петричанина Валери Велчев, който кумува на сватбата на семейство Гущерови през септември миналата година в южния град.

Гости на тържеството бяха колегите на голмайстора от периода му в родния “Беласица” Благой Наков и Христо Бахтарлиев, сегашните съотборници на петричкия Неймар представляваше вратарят Емил Михайлов със семейството си. Сред най-личните гости бяха родителите на мама Евелина, както и майката на Тони – Веска. Заради служебни ангажименти от Испания, където работи, не успя да пристигне другият дядо Александър, който чрез социалните мрежи изпрати вълнуващо послание, в което пожела на своя внук здраво и безгрижно детство.

Сашо Гущеров е легендарен нападател и голаджия на “Беласица” от 90-те години на миналия век, чиито постижения вече задмина синът му Андон. Очакванията са, че и сега “кръвта вода няма да стане” и малкият Ицо ще бъде още по-добър и резултатен футболист от дядо си и баща си, за радост на фамилия Гущерови и футболен Петрич.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *