Наставникът на „Вихрен“: Не е време за сметки, трябват ни 3-те точки

Единствено победата срещу гостуващия “Чавдар” /Етрополе/ днес оставя със сигурност “Вихрен” в Трета лига и през следващия сезон. Изпадането на ЦСКА-2 от втора лига обрече на раздяла с третия ешелон и 16-ия в класирането, което още повече изостри борбата в дъното на таблицата. Равенството на курортистите в Коларово ги изпрати над чертата, под която със същия актив от 34 т. остана “Свобода” /Пещера/ заради по-добрите директни показатели на санданчани. С предимство сред потенциалните изпадащи е “Германея”
/Сапарева баня/, но всичко ще се реши в последния кръг този следобед. Ако 4-те застрашени тима спечелят мачовете си, към вече изпадналия “Чепинец” /Велинград/ ще се присъединят “Велбъжд” и “Свобода”. Любопитна ще бъде ситуацията, ако “Вихрен” ремизира срещу лесничеите, “Германея” загуби в Ботевград и “Велбъжд” вземе областното дерби с “Марек”. Тогава вътрешно класиране между трите отбора ще определи кой единствен от тройката ще се спаси, ако, разбира се, “Свобода” се наложи във Велинград и по този начин запази статута си.
“Сега не е време за сметки, трябват ни само и единствено 3-те точки. Тимът от Етрополе играе хубав футбол, там в последния есенен кръг, независимо че загубихме с 4:2, и ние се представихме доста добре. Дано съперникът да не е обременен от обещания за извънредни бонуси от страна на заинтересована трета страна, защото и това го има във футбола. Съжалявам само, че не успяхме да победим “Беласица” в предишния кръг, с 36 т. щеше да ни е далеч по-спокойно”, коментира играещият наставник на “Вихрен” Емил Тренков, който беше в основата на изравнителното попадение на своите в Коларово преди седмица.
За мача на годината, какъвто се явява днешният сблъсък, в състава на зелените няма наказани и контузени, аут е единствено възстановяващият се след опрерация опорен полузащитник Благой Атанасов.
СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *