HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Наставникът на орлетата М. Радуканов бие тревога: Чака ни тежък сезон, напуснаха ни шестима, отказаха ни петима, дойдоха само двама

Наставникът на орлетата Милен Радуканов би тревога за състоянието на отбора в навечерието на старта на първенството в Първа лига. Подопечните му влизат в шампионата в неделя вечерта с визита в Коматево срещу евробоеца „Ботев“. Двубоят ще се играе пред празни трибуни заради наказание на канарчетата от миналата кампания. Допълнителен бонус за благоевградчани е умората у съперника от гостуването в Израел на „Бейтар“ 72 ч. по-рано и предстоящия реванш 4 дни по-късно.

– Г-н Радуканов, готов ли е отборът Ви за предстоящото първенство?

– Чака ни тежък сезон, това трябва да е ясно. Преди това обаче ми се иска да направя една ретроспекция на случилото се през пролетта, от февруари месец насам, откакто съм начело на „Пирин“. Обобщението ще е съвсем трезво, предвид вече улегналите емоции след успешния завършек. Постигнахме през полусезона 7 победи, 3 равни и 3 загуби, без да броим последния бараж. Мисля, че постигнатите резултати са добър атестат за отбора. Надявахме се през лятото да можем да надградим и да тръгнем в по-друга посока, във възходяща линия. Но за жалост на този етап това не ни се получава.  От отбора ни напуснаха шестима основни футболисти, а привлякохме само двама – Тодор Паланков и Анди Рения. Първият е страхотен професионалист и на него разчитаме много. Вторият е младо момче, който идва от клуб във втория ешелон. Виждаме в него потенциал и качества да се развие занапред. Разполагаме с група само от 21 играчи, без да броим вратарите. От полевите състезатели трима са набор 2000 г., трима са 1999-а, двама са почти без никакъв опит в елитната група. Имаме един наказан за 6 мача /б.а. Аймен Суда/, така че сами си направете аритметиката с колко човека разполагаме, които реално могат да свършат работа.

– Звучите доста песимистично. Това значи ли, че не виждате изход от ситуацията и „Пирин“ е обречен?

– В никакъв случай. Просто описах реалната ситуация в момента. Това обаче не значи, че няма да се борим за по-предно класиране от миналата година. Момчетата работиха много добре през подготовката. В началото имаше 3-4 дни на колебание, което ръководството на клуба разсея, направи всичко възможно да разреши проблемите и вече да нямаме такива. След това футболистите проявиха съзнателност и усърдие в тренировките, което се надявам да се види в официалните мачове. Не мога да кажа, че сме в оптимална форма още за първия мач, но ще се постараем да излезем с положителен резултат. Съперникът е в по-напреднала фаза от нас, записа три мача в евротурнирите, натрупа самочувствие. Вижда се добрата работа, която вършат колегите в Пловдив. Определено са фаворит в тази среща. Ние обаче отиваме да се противопоставим, да покажем добра игра и, естествено, да стигнем до изход, който ни устройва. Казах на момчетата, че след хвърления труд в последния месец идва най-сладкото, да се покажем в мачовете. Готови сме да се сборим с всеки един противник и каквото зависи от нас, ще бъде направено. Длъжни сме да се възползваме от отсъствието на публика и от европейския ангажимент на „Ботев“.

– Притесни ли Ви доброто представяне на канарчетата в Израел?

– Гледах внимателно мача, разбира се, но не съм изненадан. Отборът им е почти същият от миналия сезон, само Данчо Минев е нов. Разполагат с добри индивидуалисти, особено в предни позиции, които могат да решат всяка ситуация. Освен това като цяло отборът им е добре комплектуван. Но това нас не ни интересува. Ние си гледаме в нашия двор и преследваме нашите си цели.

– Подготвени ли са юношите да запълнят празнотите в селекцията?

– Похвално е, че качихме 7 юноши при мъжете. Всички те разполагат с качества, но на този етап, ако трябва да съм честен, въобще не са готови да играят в елита. Ще им са нужни доста месеци и още една-две подготовки, за да може да се разчита на тях. Стараят се, слушат, дисциплинирани са, но им трябва време. Дано доста свитата група не ни се отрази лошо.

– От клубното ръководство декларираха финансова сигурност. Това включва ли привличането на нови попълнения?

– Не сме се отказали да търсим играчи, които да вдигнат класата на отбора. Очаквам в понеделник да пристигнат двама-трима чужденци и ще организираме във вторник една контрола, за да ги видим в действие. В началото на лятото предложих на петима български играчи да дойдат при нас. Дали защото „Пирин“ вече не е привлекателно място, или заради финансовите проблеми, които имахме тогава, всички ми отказаха и отидоха в други отбори.

– На кои постове търсите футболисти?

– Нуждаем се поне от трима-четирима човека, за да сме конкурентоспособни. Трябват ни хора в средата на терена, по фланговете, в защитата, навсякъде. Не знам дали го осъзнавате, но сме само 12-13 човека с опит в професионалния футбол. А сезонът е дълъг, ще има наказания, контузии. Сигурен съм обаче, че „Пирин“ разполага с добри футболисти, с най-добрите футболисти в България бих казал, и ще дават всичко от себе си да спечелят всеки мач.

Интервю на

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *