Наставникът на орлетата У. Фийни: Не съм предал родината си, който не е в моя влак – изпада от него

Наставникът на орлетата Уорън Фийни свири сбор на подопечните си за начало на предсезонната подготовка тази сутрин, от вчера подопечните му се редят за задължителните медицински тестове. В навечерието на първата следваканционна сбирка специалистът се похвали, че е останал лоялен към родината си и дипломатично е избягнал да коментира състоянието на националния отбор на Северна Ирландия пред българския селекционер Ясен Петров, след като двете държави се паднаха в една група за световното първенство догодина и в първия мач помежду си завършиха 0:0.

Ясен Петров

„Любопитното е, че бях на среща с Петров в момента, когато изтеглиха жребия. Имахме приятен обяд, той беше страхотен играч за своето време. Не съм предал обаче страната си, това е сигурно“, заяви Фийни, след което призна, че е останал шокиран от гледката, която е заварил при поемането на „Пирин“ преди година и половина. „Заварих повече от 30 играчи, липсваше план за подготовка, негативна реакция у хората. Казах на всеки от футболистите поотделно, че който не е в моя влак – изпада от него. Сега ситуацията е коренно различна. Селекцията ни е добра, но се нуждаем от още три класни попълнения. Залагаме на качеството, не на бройката“, каза още предводителят на новака в родния елит. Неговата съпруга Кейти няма да го придружава в Благоевград, а остава в Белфаст да се грижи за четирите им деца и да изпълнява задълженията си на заместник-директор на училище.

„Уорън се справя отлично. Дълго време беше без работа, но сега съм доволна, че има такава и може да изхранва семейството си. Футболът не е толкова бляскав, колкото си мислят някои, особено в долните лиги“, смята г-жа Фийни.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *