Наставникът на орлетата У. Фийни се прочу в Белфаст:ЦСКА е „Манчестър Юнайтед“ на България

Наставникът на орлетата Уорън Фийни се прочу в родината си Северна Ирландия покрай предсрочно спечелената промоция за елита. Специалистът експлодира пред местно издание в Белфаст със сравнение между нашенските и английските грандове и с трудните си моменти в хода на сезона.

„Големият отбор в лигата е „Лудогорец“. Имат бюджет от 22 милиона евро и притежават едно от най-добрите тренировъчни съоръжения, които съм виждал. ЦСКА пък е „Манчестър Юнайтед“ на България и разполагат с огромна фенска маса“, заяви Фийни и продължи с анализ на ситуацията в групата на майсторите и мястото на „Пирин“ там. „Футболът в efbet Лига е по-бърз и по-отворен. Терените са по-добри и по-хубави от второто ниво на местния футбол. Мисля, че това ще подхожда на моя отбор. Селекцията това лято ще бъде много важна и още отсега се вълнувам за следващия сезон, обобщи очакванията си предводителят на благоевградчан и сподели тайната за успешната кампания.

„В началото ми беше много тежко, тъй като бях чужденец, който идва в страната им и взима мястото на някой местен треньор. Набързо ми дадоха да разбера, че е трябвало българин да поеме тима. Аз обаче превърнах цялата негативна енергия в позитивна. Виждах, че съставът е твърде голям, но недостатъчно добър. Имах 27 играчи, намалих бройката и избрах 16 подходящи изпълнители, които смятах, че ще ми свършат добра работа. Вярвах в способностите си и футболистите реагираха наистина добре. Момчетата бяха фантастични и целта на цялата пиринска общност беше изпълнена“, завърши У. Фийни.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *