Наставникът на „Пирин“ /Рз/ Хр. Джоджов: Дойде пауза и се започва едно звънене на футболистите отляво и отдясно…

Наставникът на „Пирин“ /Рз/ Христо Джоджов чистосърдечно призна, че не си е помислял отборът му да зимува на 4-то място в Югозападната Трета лига, след което повдигна завесата за порядките в аматьорския футбол между двата полусезона. Подопечните му направиха мечтан старт на кампанията с 5 победи в първите 5 мача и общо 8 в началните 11 кръга, преди да дойде сривът в заключителните 6 срещи. Все пак натрупаният актив от 34 т. настани тима от планинското градче непосредствено след топ 3, но само на точка от третия „Сливнишки герой“ и на три от втория „Оборище“.

„Ако някой ми беше казал през лятото, че ще тръгнем с пет от пет, нямаше да му повярвам. Нашата цел беше да сме в златната среда, а сега сме на 10 точки над нея и на толкова от лидера „Хебър“, който не е за аматьорската лига с базата, организацията и парите”, заяви Джоджов и даде своето обяснение за спада в резултатите. „Разбира се, че не съм доволен от финала на есента, но съм наясно с причината. Нещата взеха да не се случват, когато дойде сгъстеният цикъл мачове, и то срещу силни съперници, заредиха се контузиите… Скамейката ни не е къса, имаме достатъчно на брой футболисти, но ни липсва класа на пейката с равностойни смени. Това ни разделя от водещите състави”, коментира старшията на пиринци, а в допълнение очерта насоките в зимната селекция и прилаганите „хватки“ към изявените играчи.

„Дойде пауза и се започва едно звънене на футболистите отляво и отдясно, главата да те заболи. Естествено че няма как да ги спрем. По-рано поне изискваха разрешение на полусезона от съответния клуб, което вече отпадна и не можеш да си сигурен  кой остава за пролетта и кой не. Основната ми задача в момента е да запазя отбора в настоящия му вид и едва тогава да мисля за надграждане. Имам набелязани попълнения на всеки един пост, с някои дори преговаряме, но е рано за повече конкретика. През втория дял на първенството смятам да дам шанс да се обиграват на младите момчета, за да израстват”, каза още Хр. Джоджов.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *