Наставникът на „Славата“ Вл. Димитров се извини на феновете за 0:0 в Своге

Наставникът на „Струмска слава“ Владимир Димитров сътвори прецедент в родния футбол с извиненията, които поднесе на феновете след 0:0 на гости на  гонещия промоция „Спортист“ в мача на закриването на кръга във втория ешелон. Специалистът призна, че отборът му не е играл нищо, но обясни безличното представяне с кадровия недоимък.

“Искам да се извиня на зрителите за това, което показа нашият отбор. Аз лично не съм доволен. Твърде малко футбол имаше в действията ни. Доволен съм единствено от тактическата дисциплина и мъжеството. Все пак взехме точка, която ще допринесе малко за самочувствието ни. Добре е да се знае, че бях ограничен откъм стартов състав. Разполагах само с 9 здрави футболисти. Двама невъзстановени останаха на терена 90 минути. Попълних групата с момчета от школата, които дори не са тренирали с мъжете. Нямах опции да променя нещо в градивен план, но равенство на чужд терен не е зле. Когато сме в пълен състав, можем да покажем и по-добра игра. Футболът затова е интересен, защото днес в Своге не играхме, а спечелихме точка. В Созопол преди паузата бяхме по-добри, но загубихме“, коментира предводителят на „Славата“.

Сред малцината, които оправдаха присъствието си на игрището, беше вратарят Симеон Симеонов, който доведе до отчаяние нападателите на съперника с отличните си намеси.

Треньорът на шоколадите Ивайло Василев не скри разочарованието си от ремито, което не позволи на тима му да направи по-голяма разлика пред преследвача „Хебър“ и да скъси разликата от върха след издънката на орлетата в Бургас. „С оглед на изгубените две точки няма как да сме доволни. Играхме срещу мобилизиран противник, който само се защитаваше, а ние не намерихме пътя към гола. Искахме да наложим контрол върху топката и мисля, че успяхме. Имахме положения и в двете полувремена, но не ни спореше завършващият удар“, заяви старшията на „Спортист“.

„СПОРТИСТ“: Кунчев, М. Михайлов, Б. Стойчев, Богомилов, Ташев, Ив. Михайлов, Кочилов, Костадинов (83-Цеков), Янакиев (68-Чарлов), Йосков, Д. Христов.

„СТРУМСКА СЛАВА“: Симеонов, Дилчовски, Д. Петков, Сандев, Д. Мицаков,  Янев, Мариянов, Б. Николов, Вешев (88-Мирчев), Ив. Илиев (75-Митков),  Халил (83-Граминов).

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *