Наставникът на „Славата“ залага на изпитаната рецепта с млади момчета, парите за четвъртия пореден сезон сред професионалистите гарантирани

Втородивизионният „Струмска слава“ се събира на първа тренировка на 15 юни. Встъпителното занимание започва в 10,30 ч. на стадион “Христо Радованов” в Радомир. Всички футболисти са били тествани за коронавирус. “Надявам се момчетата да са поддържали форма в периода, в който не тренирахме, защото три месеца са много време за един активен спортист”, коментира наставникът Владимир Димитров-Капело.

Две са засега новите попълнения в селекцията, като и двамата футболисти идват от аматьорски отбори и се подвизават в дефанзивния вал. Фланелката на „Славата“ обличат централният защитник на ФК „Кюстендил“  Мартин Михайлов и капитанът на „Беласица“ Любомир Граминов. Багажа си от тима изнесоха в посока новака в родния елит ЦСКА 1948 Цветомир Тодоров и Симеон Петров, а във вече изпадналия от Първа лига „Витоша“ се завръща Никола Петров. За поредно лято късмета си на друго място е решил да потърси крайният бранител Илиян Попов. Радомирският Капело отново ще заложи на изпитаната рецепта с десетина момчета на проби с надеждата да открие трансферна находка, както се е случвал неведнъж. “Отборът ни дава шанс на желаещи да пробият в професионалния футбол младоци. Не можем да си позволим доказани имена поради високите им финансови претенции и ограничения ни бюджет, а и предпочитам да работя с амбицирани за изява момчета“, поясни старшията.

Подготовката на тима ще протече по добре познат сценарий – първите десетина дни в домашни условия, след което базиране в крайния Югозапад. Серията игрови проверки стартира на 24 юни срещу „Септември“ /Симитли/. Договорени са също спарингите с ЦСКА 1948, „Кариана“ и аматьорския национален отбор на България. В желания график от контроли има още няколко свободни дати. От ръководството декларираха, че финансите за четвъртия пореден сезон сред професионалистите са осигурени и че няма оттеглили се спонсори, независимо от повсеместната криза заради пандемията.

СТОЙЧО СТОИЦОВ


Вл. Димитров отново ще пробва куп младоци в селекцията на „Славата“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *